Afgelopen weekend vond de vierde editie van de "Avicenna: Health Hack" plaats. Tijdens deze dag zijn deelnemers in multidisciplinaire groepjes aan de slag gegaan met het 'hacken' van een zorgcasus uit de praktijk. Het thema dit jaar was 'Hybrid Healthcare' en de deelnemers werden daarom ook uitgedaagd om de juist balans tussen online en offline gezondheidszorg te vinden. De deelnemers werden hierin begeleid door ervaren coaches en experts van MIT Hacking Medicine. Gedurende de dag konden de deelnemers interessante en relevante sprekerssessies en workshops bijwonen. Tussendoor konden de deelnemers genieten van een welverdiende aan huis geleverde lunch en borrel. Aan het einde van de dag hebben de groepjes hun innovatieve ideeën gepitcht aan de juryleden en werd er een top 3 aan winnaars bekend gemaakt.

De winnaars van de eerste prijs van de "Avicenna: Health Hack 2021" ontwikkelden een nieuwe innovatie om de therapietrouw van hart- en vaat patiënten te verbeteren. Deze 'Henry Heart: personal heart henchman', monitort ook de houding van de patiënt ten opzichte van medicatie, heeft een beloningsmechanisme en kan patiënten helpen bij het vinden van meer informatie over hun medicatie.

De tweede prijs ging uit naar een groep die een innovatie ontwikkelde op het gebied van datamanagement. Deze innovatie maakt het delen van data gemakkelijk met inachtneming van de privacy van de data. E-Health biedt namelijk enorme kansen voor zorgprofessionals om patiëntgegevens te verzamelen om de zorg te optimaliseren, het is echter wel belangrijk dat informatie over de gezondheid tussen de patiënt en zorgverlener blijft!

De derde prijs ging naar een groep die de uitdaging aan is gegaan om het online radiologierapport om te zetten naar begrijpelijke informatie voor de patiënt. De deelnemers ontwierpen een AI-gebaseerd systeem dat radiologierapporten automatisch vertaalt naar samengevatte visuele infographics voor patiënten.

De organisatie wil de winnaars feliciteren en iedereen bedanken die heeft deelgenomen en heeft geholpen bij het opzetten van dit evenement. Hoewel dit jaar online was, was het een geweldige ervaring!

Alle winnende groepen hebben een prijs gewonnen waarbij ze door middel van een coaching traject of workshop hun innovatieve idee verder kunnen ontwikkelen. De organisatie wenst ze daarmee enorm veel succes!

In het bijzonder wil de organisatie het Agis Innovatiefonds bedanken. Zonder hen was het onmogelijk om door middel van deze hackathon gezamenlijk op een innovatieve manier de gezondheidszorg van de toekomst te kunnen creëren!