De prijsuitreiking van de Bert Huiskamp Innovatieprijs 2022 vormde de feestelijke afsluiting van het geslaagde Festival Chronisch Gezond, op 21 april in de Verkadefabriek in 's Hertogenbosch. Juryvoorzitter Bert Huiskamp roemde, mede namens de beide andere juryleden Patricia Heijdenrijk en Cees Smit alle drie de finalisten, en tevens de overige genomineerde projecten.

Uit het juryrapport las hij voor:
"De jury blijkt erg onder de indruk van het project Spiegelstem, dat aan kinderen en jongeren een innovatieve, constructieve en speelse manier biedt om hun gevoelens te uiten. De installatie is uitnodigend, ze gaan vanzelf meedoen. Heel mooi en belangrijk vindt de jury dat nu eens niet negatief op hun ongeremdheid wordt gereageerd maar dat die emotie juist wordt omgezet in iets positiefs: een prachtig schilderij waar de maker trots op kan zijn en dat een hulpmiddel vormt voor een vervolggesprek.
 
Eveneens maakt indruk het project Bumpy Road, een laagdrempelig en sympathiek project dat goed aansluit op de actualiteit en goed gemaakt is. Heel goed hoe vooral de veerkracht van jongeren wordt getoond tijdens de hobbels in hun leven. De podcasts laten zien dat het heel normaal is om vragen te stellen tijdens het opgroeien. Het project is echt gestart vanuit de behoefte van jongeren.
 
Omgaan met de behandellast is ook in co-creatie ontwikkeld met jongeren als gelijkwaardige onderzoek-partners. De Body Map Tool helpt bij het bespreekbaar maken van de behandellast, is toegankelijk en sluit door de digitale vorm goed aan bij jongeren. De verbinding met andere netwerken wordt eveneens gewaardeerd."

Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn en dat is geworden Bumpy Road van Redesigning Psychiatry. Op de foto van links naar rechts Beatrijs Voorneman, Leontien Los, Bert Huiskamp en Nina Schouten. Zij ontvangen een geldbedrag van € 10.000 waarmee ze nog veel meer mooie podcasts kunnen maken. De andere twee prijswinnaars ontvangen ieder € 2.500 voor het doorontwikkelen van hun projecten. Allemaal van harte gefeliciteerd!