Achtergrond

Bumpy Road is een podcast waarin jongeren hun verhaal vertellen. Over het leven, over struggles en over vastlopen. Over hoe dat voelt en wat helpt. En met tips over hoe je je vrienden kunt helpen.

Tijdens de adolescentie verandert er in korte tijd veel, zowel sociaal als lichamelijk en in je hoofd. Dat maakt het een periode waarin veel jongeren vastlopen. Dit kan groot zijn maar ook heel klein. Met Bumpy Road willen we laten zien dat je niet de enige bent die worstelt.

Bumpy Road gaat niet over diagnoses, ziek, gek of gezond zijn, maar over wát er speelt in het leven; zoals vrienden, school, pesten, liefde, drugs, geld en familie. We willen het échte verhaal laten horen, laten zien dat praten helpt en zo helpen het taboe rond mentale problemen te doorbreken.

Resultaten

Bumpy Road heeft inmiddels ruim 5000 hits, is bijna 3500 keer beluisterd, op Spotify door 1350 unieke luisteraars. Daar heeft Bumpy Road inmiddels 474 volgers.

Road op verschillende manieren op (sociale) media zichtbaar geweest. Ten eerste via de eigen Instagram promoties. Daarnaast heeft het via LinkedIn door de Bert Huiskamp Innovatieprijs een flinke boost gekregen, is het in het Leids Nieuwsblad verschenen en binnenkort komt Bumpy Road in de podcastrubriek van het blad De Psychiater.

In een evaluatie met luisteraars gaven ze aan zichzelf en/of hun vrienden te herkennen in de verhalen, en zich beseften dat ze niet de enigen zijn die worstelen. Bumpy Road gaf hen inzicht in dat praten over problemen helpt. Tot slot waardeerden ze de afwisseling tussen persoonlijk verhaal in een informele gespreksvorm en uitleg van een expert.

Meer informatie

Voor meer informatie zie www.bumpyroad.nl
Om gelijk te luisteren via Spotify.
Link naar de teaser van Bumpy Road.
Link naar een filmpje van het maakproces van Bumpy Road.
Link naar het Handboek Verhalen Delen.

Voor meer informatie over de opzet van het project en de impact, zie ons inhoudelijk verslag.