"Heel fijn om met mensen vanuit een andere werk-achtergrond een probleem te benaderen"

Wat hebben we genoten van het Festival Chronisch Gezond! Van de mooie ontwerpen, interessante gesprekken, enthousiaste sfeer en boeiende mensen die we mochten ontvangen. Het festival dat we samen met het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseerden, stond in het teken van de kracht van ontwerpend onderzoek en de betekenis van deze creatieve, mensgerichte aanpak voor de versterking van eigen regie van mensen met (nog g)een chronische aandoening. Wij kijken terug op een mooi programma met ruim 110 deelnemers: van beleidsmakers tot wetenschappers en van ervaringsdeskundigen tot ontwerpers en zorgprofessionals.

Op de inspirerende locatie van De Verkadefabriek in Den Bosch, exposeerden dertien projecten hun opbrengsten rond deze thematiek. Gedurende de hele middag hadden ze meet&greets met hun publiek in de vorm van miniworkshops, spelsessies, wijkmeditaties en installatie ervaringen. In drie interactieve sessies voerden experts verdiepende panelgesprekken over de combinatie van wetenschappelijk - en ontwerpend onderzoek, systeemverandering en de implementatie van succesvolle projecten. In een andere zaal kwamen praktijkmensen aan het woord over gezondheidslessen op een school voor speciaal onderwijs, social design in de wijk en werden de impactresultaten van de Chronisch Gezond projecten besproken. In twee workshopsessies konden mensen specifieke ontwerperstools aan den lijve ervaren. De uitreiking van de Bert Huiskamp Innovatieprijs 2022 was de feestelijke afsluiting van het programma. Juryvoorzitter Bert Huiskamp overhandigde de cheque ter waarde van € 10.000 aan een dolblije Nina Schouten, Beatrijs Voorneman en Leontien Los van het project Bumpy Road (Redesiging Psychiatry). Waarna de borrel volgde en het netwerken in volle gang door kon gaan.

We bedanken graag iedereen die dit festival tot een succes heeft gemaakt! Het bruiste, inspireerde en smaakt naar meer. De komende tijd zullen wij doorgaan op de thematieken van het festival en vaker van ons laten horen met nieuws en andere activiteiten. Houdt onze socials en nieuwsbrieven in de gaten voor actuele updates. Andersom horen we graag feedback of ideeën rond deze onderwerpen die je met ons wilt delen. Om uit te wisselen, elkaar te inspireren, van elkaar te leren en krachten te bundelen. Neem gerust contact op.