Osteogenesis Imperfecta (OI) is een zeldzame aandoening van het bindweefsel. Stichting Care4Bones heeft in 2020 een nieuw virtueel netwerk opgericht om mensen met OI wereldwijd met elkaar te verbinden en elkaar te ondersteunen.

Op het platform kunnen de deelnemers aangeven wat hun talenten zijn en welke onderwerpen belangrijk zijn voor hun kwaliteit van leven. Het onderwerp kwaliteit van leven wordt breed benaderd (integrale aanpak). Inmiddels hebben zich ongeveer 1000 mensen met OI uit 80 verschillende landen aangemeld bij het platform.

Een "global village" van mensen met Osteogenesis Imperfecta. De "proof of concept" is dus geleverd. Wij willen het maatschappelijke en persoonlijke effect van CARE4BONES verhogen en duurzaam verankeren in een lerend organisatiemodel. Met steun van het Agis Innovatiefonds gaan wij een CARE4BONES Academy oprichten van en voor mensen met Osteogenesis Imperfecta. De Academie wordt 100% aangestuurd door de OI community en organiseert webinars en workshops ter ondersteuning van "kwaliteit van leven".