Achtergrond

Binnen Experience and Expertise (X&X) ontwikkelen de projectpartners samen met GSLS masterstudenten met een chronische aandoening een masterbrede keuzecursus. Binnen de X&X cursus kunnen deze studenten op een veilige en innovatieve manier experimenteren en oefenen om hun eigen ziekte-ervaring te verwoorden en die te verbinden met hun biomedische wetenschappelijke expertise. Zo leren ze hun dubbeltalent in te passen in hun professionele ontwikkeling, bijvoorbeeld als onderzoeker.

Dit project is een logisch vervolg op de verkenning die we binnen het voorafgaande project "Chronisch Onderzoekstalent" hebben gedaan. Samen met studenten, docenten en onderzoekers ontwikkelen we een compleet nieuw onderwijsonderdeel, dat vanaf studiejaar 2022/2023 daadwerkelijk aangeboden wordt in de GSLS master. De concrete inhoud en opzet van dit onderwijs wordt in dit project nader uitgewerkt en vervolgens geïmplementeerd. We ontwikkelen daarnaast een toolbox voor docenten en onderzoekers en we maken persoonlijke verhalen van dubbel-talent studenten invoelbaar door audioportretten. Daarmee hebben we studenten geworven voor deelname aan de cursus.

Tussenresultaten (september 2022)

De nieuwe Experience and Expertise elective course (X&X course) is ontwikkeld, getest en definitief gemaakt. De course is door de examencommissie beoordeeld en toegelaten. De course description is op de GSLS Student Site geplaatst. Vijf studenten zijn geïnterviewd, waarna een teaser en drie thematische audioportretten zijn gemaakt. Deze zijn te beluisteren via Spotify en via de X&X Landing page. Ook is een flyer en een Instagram bumper gemaakt, die door GSLS is gebruikt om te communiceren over de X&X course. In een Q&A meeting konden geïnteresseerde studenten vragen stellen over de cursus. Daarnaast zijn gastdocenten geworven voor de cursus.

Na de eerste inschrijfronde in september is duidelijk dat de X&X course met voldoende studenten van start gaat in november 2022!

Meer informatie

Bezoek de X&X Landing page voor meer informatie.

Interview voor website UMC Utrecht

Nieuwsbrieven:
- nieuwsbrief juli 2022
- nieuwsbrief september 2022

Partners

UMC Utrecht
Universiteit Utrecht
PGO Support
Open Concept