Hazenbijeenkomsten; ervaringsgericht leren over DIS

'Ervaringsdeskundigheid ingezet binnen de professie als theatermaker brengt andere perspectieven met zich mee, haalt mensen uit hun comfortzone en dat is essentieel voor innovatie.'

Theatermaker en ervaringsdeskundige Judith Bruynzeels heeft een audiovertelling en een interactief boek ontwikkeld voor hulpverleners. Samen met psycholoog Christel Kraaij plaatsen we de hulpverleners eerst in het perspectief van iemand met een dissociatieve identiteitsstoornis (DIS)

Tijdens de audiovertelling wordt de complexe belevingswereld ervaren. Je stapt als het ware in het hoofd van iemand die aan het dissociëren is. Via het boek wordt de verbinding gelegd met de verschillende delen. De hulpverlener kan zich beter inleven in de belevingswereld en kan naast de opgedane kennis samen met de hulpvrager, op veilige wijze, de leefwereld van de delen onderzoeken. Aan de gelaagde sensitieve werkwijze wordt direct kennis gekoppeld. Deze combinatie zorgt ervoor dat kennis bij de hulpverlener beklijft.

Doelgroep

Er wordt op diverse plekken samengewerkt met ervaringsdeskundigheid binnen de organisatie. Na de bijeenkomst krijgen de deelnemers het boek mee en kan direct worden ingezet in het werken met de client.

Impact

Het duurt 8 tot 10 jaar voordat de doelgroep de juiste zorg krijgt omdat de stoornis niet wordt herkend/erkend. Met de hazenbijeenkomsten zorgen we dat DIS beter begrepen en herkend wordt zodat effectieve hulp en een meer trauma sensitieve begeleiding kan worden ingezet.

Contactpersoon

Judith Bruynzeels, info@mijnnaamishaas.info

Meer informatie

Meer informatie kan je op de website www.mijnnaamishaas.info vinden.
In samenwerking met Centrum voor Transitie/TransitieLAB