Het project "Het Suikerhuis" dat Je Leefstijl Als Medicijn samen met partners lanceert, maakt onderdeel van de landelijke beweging om de leefstijlbegeleiding vanuit de regio of wijk te organiseren. Het project vertaalt de voordelen van de onlinesupportgroepen naar de fysieke omgeving van bijvoorbeeld een buurthuis of openbare bibliotheek. In deze buurtgerichte supportgroepen worden mensen geholpen met het ontwikkelen van gezondheidsvaardigheden en met hun eigen regie over hun leefstijlverandering.

Helmond

In Helmond gebeurt dit onder de bevlogen leiding van Saïda Tilburgs. In samenwerking met de LEV-groep is zij een Suikerhuis gestart in Buurthuis 't Huuske. Inmiddels is er een tweede Suikerhuis in Moskee AlFadjr.

Doelgroep

Saïda Tilburgs en de Healthy sisters slaan gezamenlijk een brug om de doelgroep te bereiken. Al ruim 60 Marokkaanse vrouwen nemen deel aan het project. In Den Haag is Achiekoela Sadhoe een Suikerhuis gestart met 25 personen van Surinaamse komaf. Landelijk is er veel belangstelling voor dit bottom-up project.

EenVandaag

Bekijk ook de aflevering van EenVandaag.

Penvoerder:

Je Leefstijl Als Medicijn