Jongeren die hersenletsel oplopen ervaren dikwijls problemen bij het opbouwen van een volwaardig leven. Ze krijgen hersenletsel in een levensfase waarin ze zich ontwikkelen in hun relaties, zelfstandigheid, opleiding, werk en vrije tijd, maar het 'instrument om dat mee te doen' - hun brein - kan dat niet meer zomaar.

Met het project Brainlife onderzoeken we hoe we een netwerk kunnen creëren van peers die elkaar ondersteunen bij de realisatie van hun levensbrede ambities en ontwikkeling van talenten. We onderzoeken op welke manier we betere afstemming realiseren tussen jongvolwassenen met hersenletsel en het bestaande sociale netwerk en zorgnetwerk om hen heen.

Ervaringsdeskundige Frank Willem Hogervorst heeft het initiatief genomen voor dit project. Panton, ontwerpbureau, en het Nivel, onderzoeksinstituut, werken samen aan het onderwerp onderzoek. Via JongPIT, de Edwin van der Sar Foundation en de Hogeschool Windesheim worden jongeren met niet-aangeboren hersenletsel en jonge professionals betrokken in het onderzoek.

Penvoerders:

Panton en Nivel